Alnöl Svartvinbärs DIPA

Då var det äntligen dax att prova lite öl. Nu sitter jag vid köksbordet och öppnar Alnöl Svarvinbärs DiPA. Redan när jag öppnar flaskan känner jag att det doftar svartvinbär. En frisk lite nyans som sprider sig runt flaskan. När man doppar ner näsan i glaset slår det emot mig ett doftminne. Jag tror att det är nåt vingummi som man käkade när man var lite. Jag vet inte men jag får ett fånigt leende bara genom att lukta på ölen. Smaken är frisk, stor och i mitt tycke ofantligt god. Sötman är inte så stark.  Beskan är inte så påtaglig. Man skkulle kunna tänka sig att om man gör ett svartvinbärsöl så kommer det att påminna om ett beskt svartvinbärste med alkohol men det här är nåt helt annat. Man har lyckas med att hitta en helt egen smakpalett. Det är nåt helt annat än svartvinbärste men påminner om nåt som inte riktigt påminner om öl. Det är kompliserat att förklara rent smakmässigt. Om det var surare skulle det kunna komma in i surölsträsket men man lyckas ballansera sig bort från det och lyckas att hålla sig kvar sidan om gränsen till ”vanligt” öl. Jag blir inte riktigt klok på den här …….. slutsats : mystisk, frisk, ganska lätt och i mitt tycke ofantligt god.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*