Nytt projekt nya utmaningar

Det började med att jag skulle hålla en ölprovning med några kompisar. Klart vi ska grilla och dricka öl före så jag snackade med min kompis som jag brygger öl med om vi kunde göra en lätt ale med hög hinkabillitet. Det var naturligtvis inga problem och efter några veckor stod det ett fat med ale i jordkällaren. Nu kom Covid och slog hål på alla planer så fatet står kvar men jag fick en idé. Jag måste naturligtvis ha en egen tapp och ett eget fat.

De olika tapptornen som jag har sett är ganska tråkiga och dyra. Jag måste komma på nåt roligare. Brandsläckare? Inga problem jag fick snabbt tag på en släckare. En stor rackare full med skum och bästföredatumet hade passerat. Nu kommer frågan… Vad gör jag med skummet som är i? Jag kan vara en miljöbov och bara spruta ut det lite här och där och hoppas på att ingen ser mig men eftersom jag försöker vara en bra kille började projektet : Hur gör jag mig av med skummet. Vakin borde veta dom håller ju på med avfall och om man borde kunna lämna in släckaren där. Nu ska den visst återlämnas till återförsäljaren men sak samma. Jag vill tömma en släckare. ÅVC sa att jag inte fick tömma släckaren där. Brandförsvaret fick jag inget svar av. Efter många samtal till återförsäljaren kom jag fram till en kille som menade att det farliga ämnet som finns i skummet är så litet att det var försumbart. Det största problemet var att skummet innehåller vatten så att det fryser och kan bli halt.

Nu ska jag tömma släckaren såga och borra lite och sen kommer jag att ha ett fantastiskt tapptorn. Nu är frågan när jag ska använda den men det är nästa fråga.

Bilder kommer att läggas ut under processen.