U&ME Mammut

U&ME

Mammut

IMG_2752

Här är en smakbomb i en  lite flaska som innehåller något svart och starkt. Mammut är en frysdestillerad imperial stout på kompetenta 13,3%. Man kan tänka sig att med den procenthalten att den ska vara  spritit i smaken  som många andra högprocentare är, men så är inte fallet. Färg och skum påminner om en bra julmust, fast med ett skum som håller i sig. När man tar ölet i munnen så finns det en combo mellan beska och sötma där inte sötman är någonting som tar över. Här hittar man ingen likhet med Julmust som när jag snackade om färg och skum utan här är en mörk besk chokladig öl med fin balans mellan alkohol, beska och sötma.  En fin bekantskap som inte är påtagligt alkoholstinn men man får lite trivsamt alkoholstick på tunga. Smaken ligger kvar länge och sakta tonar bort.

I dagsläget finns den inte på Systemet och jag mins inte om den kommer dit och att man bara kan hitta den på en Pub nära dig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*