Brewski Pango Feber IPA

Brewski

Pango feber IPA

DSC_4964

Här är en etikett som ser ut som en barnteckning. Här har vi en passionsfrukt en mango och en ananas. Passionsfrukten finns i doften tillsammans med tydlig beska som ligger åt grapeskals hållet. En inte oäven doft och man blir direkt nyfiken på hur den ska smaka.

När man sen låter den här lite grumliga ölen fylla munhålan så är det en sötma som fyller munnen. Det är en massa frukt som fyller munnen. Med all de frukter som jag har nämnt tidigare. Passionsfrukten är den som är tydligast och sen kommer det en fin beska som påminner om grapefrukt. Man kan tro att om en öl är söt att den är alkoholstark men så är inte fallet. Den här ligger det intervallet som jag tycker att en ale ska ligga. 6,5 % är inte någonting som gör att den blir spritig utan alkoholen blir en bra ingrediens som lyfter smaken.

Den beskan som finns är inte otrevlig utan den ligger och kittlar lite bak i munnen och är någonting som här smaken framåt i tiden. Det där lät lite konstigt men beskan är som en liten ponton som övrig frukt ligger och vilar på. Det betyder att smaken håller i sig länge och man vill fylla på med lite till.

I och med att det är en blommig och fruktig öl gör det att den är svår att hitta en maträtt som passar. Det gör ingenting, den här ölen kan stå för sig själv och behöver inte skämmas.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*