Train Station Brewery Dark Side Imperial Ale

Train Station Brewery

Om man tar sig tid och läser vad som står på baksidan av etiketten så står det. This Beer is not Lagom. Och det har dom rätt i. Bara att kalla det en Dark Side Imperial Ale gör mig lite förvirrad. Oftast snackar man om Imperial Stout och då är den Svart som synden. Här är det alltså en Dark Side Imperal Ale och när man häller den så är den just svart. Sen om man sen läser så står det. Om du inte verkligen gillar öl, köp något annat. Och det hymlar dom inte med heller. Här får du en Ale på 9%  och enligt etiketten ska det finnas inslag av smörkola kaffe choklad och torkad frukt. Här har dom inte fel heller. Doften ligger i glaset och slår emot en och visst är det kaffe. Visst är det choklad. Och beskan är tung. Inte så att den blir jobbig men den finns verkligen där så att allt annat som man äter eller dricker efter det här kommer att ha svårt att slå igenom.

dsc_0047

Om man nu låter denna svarta ale bli lite varmare kan man känna alkohol när man doppar näsan i glaset. Och det blir lite strävt på tungan. Det gör ingenting. Det är inte någonting som känns fel utan det är bara som en extra liten krydda till denna svarta och goda Ale.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*