Alkoholfritt. Är det nåt och ha egentligen eller är det ett fullgott alternativ?

Jag klampade in på systemet för att kolla lite på det alkoholfria alternativen när det gäller öl. Jag skriver ju om öl i Totalt Umeå och på torsdag nästa vecka kommer det att vara tre olika alkoholfria öl som jag kommer att testa. Jag var glatt överraskad över hur hög kvalité som dagens alkoholfria öl håller. Det är inte vattenstarkt och tråkigt utan det är faktiskt en mycket trevlig smakupplevelse. Jag plockade med mig en Mariestads alkoholfria egentligen bara för att få skriva hur tråkig och menlös denna brygd är, men jag fick glatt ändra uppfattning där och säga att den håller faktiskt en mycket hög kvalité och jag kan faktiskt rekommendera den som måltidsdryck om du tycker om öl och ska köra bil. Dom andra två som jag testade var helt olika. En från Mikkeller och en tysk som jag faktiskt inte vet vilket bryggeri som har gjort men den heter Ü.NN IPA. Dessa två hade gått två olika vägar . Ü.NN IPA var lite mer söt. Inte sliskig men det fanns en påtaglig sötma och Mikkeller hade en mer påtaglig beska.  Båda dessa är så pass smakrika att det var svårt att vara helt säker att det var alkoholfritt. Det är egentligen ett bra betyg.

Efter dessa tre alkoholfria öl som jag nu har testat så måste jag säga att om de övriga alkoholfria öl som finns på systemet håller samma klass är en alkoholfri öl något som man helt klart kan dricka om man nu inte vill ha alkohol.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*