Oktoberfest

Okoberfest

Ölen ska vara kall och serveras i stora mängder av kvinnor i traditionella kläder. Så sker det i alla fall i Munchen under Oktoberfest. Jag har inte varit där men det är en av de saker som står på min Bucketlist. Kan ni tänka er god öl och korv på samma ställe. Im in heaven!

Löwenbräu Oktoberfestbier

En öl ska vara kall och smaka någonting om man snackar lager. Löwenbräu pirrar lite på tungan när man tar den i munnen. Det har en smak som är stor och man hittar en mängd olika toner. Den är lite brödig och söt i smaken. Det gillar jag. Sen är smaken lång och det händer en massa saker under tiden att smaken tonar ut. Man får en fin beska som pirrar runt i munnen. En riktigt fin lager.

Remmarlöv The Oktoberfest 

Jag har testat en del från detta bryggeri och alltid varit nöjd. Stora smaker som levererar men den här gången känns oktoberfesten lite tam. Smaken är inte så stor som Löwenbräu och jag hade större förväntningar. Det är inte en dålig Oktoberöl men en liten besvikelse.

 

Samuel Adams Octoberfest 

Ölen har en fin doft och en gyllenbrun färg som den ska ha. Den är lite sötare och mörkare än de andra två. Amerikanskt öl har ett rykte av sig att vara vattenstarkt men så är inte fallet med Sam Adams. Här har man stor sötman och en rejäl skiva mörkt bröd. Måste man välja mellan Löwenbräu och Sam Adams blir det svårt och mitt val hamnar nog hos Sam.

För min del behöver det inte vara höst, kvinnor i traditionella kläder eller Munchen för att man ska kunna avnjuta en god, kall öl tillsammans men goda vänner och  en korvbricka, det går året om.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*