Ölprovning, hur tänker du egentligen?

Jag har hållit på att testa öl i över 25 år. Det var både svårt och enkelt när jag började. Det började med att vi samlades ett gäng i min lilla lägenhet och så köpte man på sig en himla massa julöl och så testade man dom . Efter ölprovningen kom man in på det väsentliga och det var korvbrickan.  Vi gjorde inte någon skillnad på ale lager eller stout utan man testade allt lite hipp som happ. Tiden har gått och utbudet ökar. Man kan hitta alla möjliga olika sorter och man kan hitta skillnader inom en typ. Jag kan tycka att det gör livet lite enklare  och svårare när man ska planera en ölprovning. Hur ska man hitta ytterligheter. Kan man göra variationer inom en sort? Man kan egentligen göra hur man vill, jag kan tycka att en bra ölprovning är tillsammans med goda vänner och en stor jävla korvbricka.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*