Fundering runt systembolagets försäljningsstatestik 2017

Jag satt och tittade på försäljningsstatistiken hos systembolaget. Jag fick en tes i huvudet om att intresset för lite starkare öl har ökat. Och jag kastar mig över listerna glad i hågen och var helt övertygad att det skulle vara en sanning. Så är faktiskt inte fallet. Det är ganska oförändrat. Egentligen är listan när det gäller top 100 ganska oförändrad med en liten skillnad. Det har dyk upp en IPA på plats 57! A ship full of IPA från Brutal Brewing har brutit sig in en bra bit före Brewdogs Punk Ipa som har legat kring 70 sträcket. Det glädjer mig att man hittar till en icke lager. Sen kan man ju fråga sig om det är en stor trend förändring med detta. Om man lägger ihop de tre mest sålda ickelager på top 100 kommer man inte in på top 30 i försäljningslistan.

Så kontentan av 2017 är egentligen följande.

Trenden med CraftBeer går vidare, men vi dricker i alla fall mest lager.

Det snackas om IPA och Stout men vi dricker lager.

Gemene man köper det man alltid har köpt. Mariestad , Norrlands och Sofiero och det backvis.

 

Vi som nu försöker hålla CraftBeers fana högt får försöka lobba mer för en större nyfikenhet när man väljer öl.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*