Eskilstuna Ölkultur Björköl

Umeå har är känd för sina björkar och det är där Svenska Öl har sitt säte måste prova Björköl. Skummet är kraftigt och i och med skummet finns det inte så mycket doft. Färgen är lite blek och man kan tänka sig att det här kan bli en bled tillställning. Så är inte fallet. Smaken är komplex, stor och trevlig. Beskan ligger kvar länge och man känner man hittar inte så mycke björk. Vi var några som testade den här tillsammans och en av oss sa att det fanns en tydlig björksmak. Jag vet inte hon har varit förkyld ett tag nu och kände inte så mycke av den tandorikycklingen som vi käkade så jag tror att är diskvalifiserad. Nåja. Med eller utan björksmak var det här en trevlig bekantskap.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*