Bryggverket gör glass!!!

I begynnelsen skapade gud himmel, jord, människan och öl. Visst va det så? Jag var inte helt säker eftersom jag inte var tillräckligt gammal för att vara ute och härja under den stora punkeran men jag har för mig att Snakebite var en billig och populär drink i London. Öl och Cider. Under 1980 talet började man laborera med att blanda öl i schampo. Jag vet inte om det var en succé eftersom det inte finns kvar. Sen finns ju alltid Shandy, öl och sprite. En lättdrucken och trevlig liten dryck. Jag har inte ramlat över andra ”konstiga” blandningar. Jag menar 50/50 har väl funnits sen tidernas begynnelse. Men i övrigt har jag inte hittat en blended öl. Konstigt det borde funka. Nåja historielektionen är över. Nu till glass.

Det fanns ett inlägg på facebook och att det skulle säljas mellan 10-15. Det stämmer ganska bra. 10:15 var glassen slut. 35 förpackningar av varje och vips var det slut. Jag fick tag på en av varje och tog en liten sked ur varje bytta bara för att smaka och se vilken som blir min favorit i sommar.

Kaakao var en trevlig bekantskap. Den skulle kunna vara mer Kakaooig men oj va god den va. I denna ölglass har man blandat i karamelliserade kakaonibs.

Dubbelpipan var intressant. Den skulle kunna ha lite mer beska men intressant. de dulce de lechekulor som var inblandade i glassen gjorde att den blev lite mer intressant. Den kommer att gå åt och den är riktigt trevlig som glass men den kommer nog vara den som man väljer sist av dessa glassar.

Lengräddad glass med kanderad apelsin. Jag älskar Lengräddad som öl. Glassen hade allt som ölen hade. Sen lyfter man smakerna med den kanderade apelsinen. Det här är också en glass som smakmässigt ligger väldigt nära ölen. Alla smaker finns där och har mumsat till sig tillsammans med apelsinen.

Schäändy sorbet. Den här är klart min favorit. Krämig sötsyrlig och väldigt god. Den här kan man bara slafsa i sig i mängder. Man kanske måste sätta upp varningstext på den att man måste ta det lite lugnt så att andra i familjen oxå får smaka, eller så tar man hela byttan själv och njuter för sig själv i ett litet hörn.

Schäändy är som dryck helt otrolig i min värld. Som sorbet är det nog ett av det bästa jag har käkat på många år.

Hurra för Bryggverket igen. Dom levererar fantastiska produkter hela tiden. Fortsätt att vara galna och jobba utanför boxen sånt gör i alla fall mig väldigt lycklig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*