Antal Öl

Vi som sitter i Umeå har ett fantastiskt utbud. Vi har tre butiker, två större och en liten. Man kan titta lite på utbudet och jag är imponerad. Det finns på huvudbutiken 402 olika öl ( det kan vara så att det finns samma sort men i olika förpackningar men det spelar inte så stor roll). Det kan jag tycka är ett fantastiskt utbud. Den minsta butiken har 291 olika och det måste jag säga är helt ok.

Jag trodde i min enfald att allt är lager men man får stå och skämmas. Det är mer än 50 % av ölen på systemet som inte är lager. Att sen typ 93 av top 100 är lager på försäljningslistan får stå för nått annat. Systembolaget har ett brett utbud och vi måste värna om det.

Jag har sagt det förut att den lilla butiken som bara har det vanligaste sorterna har ett fint utbud. Man kan hitta lokalt och man kan hitta tillfälliga sorter men inte så många. Att man sen kan beställa på nätet och få det levererat till vilken butik som man väljer gör att servicen är fantastisk.

Jag säger det nu och jag säger det igen . Vi ska värna om Systembolaget så att vi får behålla det lokala och småskaliga och att man kan köpa ”konstig” öl till ett rimligt pris även i en butik i Norrland.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*