Dugges 15 och 16 stout

I somras var jag och en kompis ute och tog någon öl och vi ramlade in på Rex i Umeå och där hade dom 16 stout på tapp. Ett litet glas kan man ta. Det är nog en av det godaste stouter som jag har druckit. Det luktade nybakad kanelbulle. smakade chokladboll och var len som en sommarvind. Man kan tänka sig att det är en spritg sak eftersom den var på 18% tror jag. Man kände ingen sprit utan den var mer stickig. Man kan inte drick den här ölen i mängd utan man kan med fördel dela en flaska på två eller tre.

Förra veckan hittade jag 15 stout på flaska hos Bishops Arms i Umeå. Den var oxå fantastisk. Den var inte lika kanelbullig och chokladbollig men det var en fantastisk avslutning på kvällen. Den här var mer försiktig i smakerna. Inte mesig utan bara inte en total käftsmäll som16 var utan den här var mer söt och försiktigt kanelbullig, Om man inte druckit 16 stout så tror jag att man tyckt att den här var ”over the top” men med 16 stout i gott minne är den lite och då menar jag lite försiktig i förhållande till 16 stout,

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*