Lasse i Gatan

Det här är en stout från 2016. Det är Sunbybergs köksbryggeri som har gjort denna ädla dryck. Att hälla upp denna stout i ett glas gör att man blir glad i hela själen. Du har hela paletten med kaffe choklad , ja allt som du vill ha i en välbalanserad stout. Den är inte besk och den är inte söt men den är sådär oherranschjävla god. Den här ska du inte dricka själv. Det är förkastligt. Du ska dricka den tillsammans med en god vän . Du behöver inte mycket utan du kan med fördel dela på en flaska.

Så här kom det sig att jag öppnade just Lasse i Gatan. Vi hade fest lördag före Valborg. Valborgsfirandet i vår familj är lite flytande och vi bjuder in vänner till fest en dag som passar oss och bryr oss inte så mycket om det är den rätta valborg eller inte. Nåja nästan alla hade gått hem och jag kände att en sista öl skulle ligga sådär himla fint. Lasse i gatan har stått i kylen och sneglat på mig ett tag men jag har som inte hittat tillfället att öppna den. Den här lördagen var det bara jag och Anders kvar i köket och då passade det alldeles förträffligt att öppna denna flaska.  Den här var helt otrolig. Man kan med fördel lagra Stout och den blir lite mildare i smaken men inte blaskig. Jag ska låta min andra flaska stå kvar i kylen ett tag och verkligen vänta in ett väl valt tillfälle och inmundiga den sista Lasse i Gatan 2016 som jag äger.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*