Påsk?

Vad är en påsköl? Jag vet inte och det verkar inte bryggarna ha bestämd åsikt om det heller. Julölen är lite kryddig och lite mörkare. Det är oftast en lager. Man kan säga att den ligger åt ”falcon bayersk” hållet. Påskölen däremot täcker mer eller mindre hela spektrat. Från en mörkare lager till en Imperial Stout.

Jag vet faktiskt inte vad man kan ha att vänta sig av en Påsköl. Spektrat är för brett och i det här fallet är variationen på påsköl så bred att man inte kan säga att så här ska en påsköl smaka.

Det kan finnas en fördel med att påskölen är så bred i smak och kategori. Du kan hitta en påsköl som ligger i ditt spann av favoritöl. Du kan även hitta påsköl som kommer att passa hela påskmiddagen igenom. Från förrätt med sill och ägg till kaffet och en Imperial Stout.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*