Är billigast sämst eller kan det vara värt att gå på det billigaste?

Jag funderar mycket på öl, kvalitet och pris. Jag ondgör mig ofta över den billiga och fabrikstillverkade ölen som säljs backvis men om man nu köper det billigaste vad får man egentligen?

Jag gjorde en icke så vetenskaplig undersökning. ( jag bläddrade lite snabbt i Systembolagets hemsida och tog fram lite priser). Jag blev förvånad över vad man får om man nu köper det billigaste av tre olika ölsorter. Jag sökte på lager, ale och stout. Det du då får i kassen är följande: Svensk Starköl 8:60kr för en 33 cl ( den har ett betyd på 2,5 på Untapped). Brewdog Clockwork Tangerine 33 cl 14:90 ( den har ett betyd på 4,5 på Untapped) och en Carnegie Porter 33 cl ( den har ett betyd på 3,5 på Untapped). För en som inte vet vad Untapped är så är det en app där man registrerar öl.

Jag har inte provat Svenska Starköl men jag kan tänka mig att den ligger i samma smaksensation som KUNG och då blir man inte så imponerad. Brewdog brukar göra högkvalitativa brygder så jag tror att du får en öl som ligger mella helt OK och riktigt Bra. Carnegie Porter är mycket högkvalitativ porter. Den är hysteriskt prisvärd.

Så för lite drygt 40 spänn får du tre öl som jag bedömer som mer än helt ok.

Om man nu kliver åt andra hållet och köper det dyraste du kan hitta i samma tre kategorier får du: BRLO 33 cl 44:30 kr
( den har ett betyd på 3,3 på Untapped) , Lost Abbey 37,5 154 kr
( den har ett betyd på 4,0 på Untapped) och en Chocolate Manifesto 75 cl 249 kr ( den har ett betyd på 4,1 på Untapped) eller TenFidy Barrel Age Stout 50cl för 129 kr ( den har ett betyd på 4,4 på Untapped). Tot hamnar du i det billigare alternativet på 327:60kr och 447kr om du köper den dyrare Stouten.

Nu är frågan vilken kasse skulle du köpa? Frågan är vad du är intresserad av. Visst lockar det att köpa den dyra eftersom både alen och stouten verkar vara någonting som man borde ha smakat, men samtidigt får man en väldigt fin kasse för 41 spänn.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*