Basqueland Aupa Pale Ale AUPA

En burk ale på en torsdag. Det funkar. Sitter på en altan mitt i Umeå och har just beställt denna pale ale. Inte allt för kostsam över disk och den ser riktigt god ut. Den är söt som en pale ale och den är trevlig. Allt blir lite bättre med gott sällskap och en god öl gör sällen att det blir dålig trots att det kom en lite regnskur när vi sitter och inmundigar ölen. Jag gillar den här typen av öl. Den är inte lätt och flyktig som en riktigt ljus lager, som passar så här års när det är varmt, men den är inte tjock och motsträvig. En motsträvig öl vill man ha när det inte är varmt och soligt. Nåja åter till AUPA. Den här är inte lätt men den är inte svår. Den är frisk men inte besk. Det är ett trevligt sällskap när man har trevligt sällskap. Jag letar ofta en ale när jag är ute på lokal. Lager funkar oxå just nu men alen tenderar att ge mig mer i smakupplevelse. Den här har ett betyg i Untappd på 3,58 vilket jag tycker är där den ska ligga. En trevlig ale som fyller sin funktion och har en bra smak bra kvalité. Den levererar helt enkelt. Sen som grädden på moset så har den hög hinkabilitet. 5,3 % vilket är där man vill ha en bra öl för så kan man dricka ett antal innan man blir helt snurrig och virrig och det vill man ju inte.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*