Bearded Nurse bryggd av Weird Beard och Electric Nurse

Bearded Nurse bryggd av Weird Beard och Electric Nurse

IMG_3104

Vid en liten sammankomst hos goda vänner dök en liten öl upp som bara måste testas. ”The Usual Suspects” som har testat öl i närmare 25 år fanns på plats och vi delade broderligt på denna dyrgrip. Electric Nurse och Wierd Beard har gjort ett Barley Wine som var som tjära. I små whiskeyglas hälldes denna kolsvarta nästan trögflytande öl upp. Jag var påpasslig att sätta på min ljudinspelning när snacket om ölen gick igång och det vi kom fram till var följande.

Det finns nyanser av saltlakrits, mörk choklad , kaffe, och ett fint litet stänk av sälta och beska. Någon vid bordet hittade en doft av blöt hund och där var det kört. Disfusionen kom av sig och helt plötsligt funderades det om vilket ras det var på hunden. Ett förslag var en tioårig cockerspaniel.  Efter villospår som alltid händer när dessa goda och galna människor träffas halkade vi tillbaka till ölet. Efter vissa efterforskningar, vi läste på flaskan, så kom vi fram till att det här är en öl som är väldigt alkoholstark. Närmare bestämt 10,2 % och den orkar med denna styrka. Det beror på just att den är så komplex i smaken och att den är så mörk som synden.

Sammanfattningsvis kan man säga att ett litet glas är det man vill ha. Inte en öl som man kanske sitter och hinkar en hel kväll. Men en liten sluring innan man går hem eller till kaffet passar den.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*