Mariestads Svart Inlandslager

Mariestads Svart Inlandslager

dsc_0011

Det har kommit en flaska neddimpande hos Svenska Öl. Mariestad har gjort en begränsad upplaga av denna svarta inlandslager. Bryggmästare Richard Bengtssons har gjort en inspirationsresa efter inlandsbanan och där hittat inspiration till denna svarta lager. Det finns nyanser av kaffe, lakrits och mörk choklad och den är välbalanserad. Jag saknar beska och jag saknar en längre smakupplevelse. Det är en lager och då är smaken kortare och tunnare och det kommer med öltypen.

Det här är den vackraste flaskan öl jag har kommit över och när jag kollar in Mariestads hemsida ser jag att det har funnits fler i den här serien. Det hade varit kul att testa Stouten och Portern och Alen som Mariestads har gjort i begränsad upplaga.dsc_0004

Sammanfattningsvis kan man säga att den är välbalanserad. Det finns smaker av mörk choklad och kaffe men den är lite tunn. Jag är inte någon världsmästare när det gäller svartlager men jag hade förväntat mig lite mer nu när man gör en begränsad upplaga.

 

Mariestads har gjort en serie med inspirationsresor. Den om hur man åker efter inlandsbanan i ånglok har jag  länkat till nedan.

Håll till godo.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*