Mest sålda ickelager ligger inte bra till.

Flaskor

Jag bläddrade på Facebook idag och upptäcker att vinmondo.se har listat de mest sålda ”hipsterölen” på systemet. Javisst är det så att IPA är på frammarsch men vi har lång väg att gå. Jag har kollat lite på försäljningslistorna och man kan inte säga att den nya trenden att dricka CrafBeer , IPA , lokalproducerat eller hur man nu säger det. Gemene man köper öl backvis. Dricker 6-7 öl av samma sort en kväll framför tv:n. Ölnörden , ”hipstern”, botaniserar bland hyllorna och ser om man kan hitta nåt nytt.

Ok nu blev jag lite ölsnobb och generaliserade en hel del. Men faktum kvarstår under 2016 kom den första ickelagern på 69 plats.

69:e PLATS

New Casle Brown Ale ligger alltså i topp på en 69:e plats.  70:e plats är Brewdog Punk IPA. 88:e plats Sleepy Bulldog Pale AlE

Det finns några upplyftande saker med den här listan från Systembolaget.

1. Maristads Julbryggd ligger efter både Punk Ipa New Casle. Jamen kom igen! Julbryggden (82:a plats) säljs mer än de två mest sålda ickelagern!

2. Budweiser ligger på 81:a plats.

3. Det har dykt upp fler ickelager på top 100 iår än 2015.

Vi får väl fortsätta jobba på att göra folk nyfikna och visa att det finns en himla massa god öl som är värd att prova.  Det kan ju faktiskt vara så att jag har tokfel och att det enda riktiga skulle vara att dricka en vattnig och smaksvag öl. Men det tror jag inte. Jag kommer att vara  din Don Quijote i ölvärlden

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*