Bryggverket PIPA

Bryggverket

PIPA

DSC_5008

 

Här har man gjort ett öl tillsammans med Pipes of Scotland, en pub i centrala Umeå. Här levererar man nästan i mitt tycke en optimal puböl. Det finns en liten nötighet och knäckighet i doften och man hittar den även i smaken. Nötigheten ligger kvar i smaken ganska länge och avslutas med en liten tusch  av beska som verkligen är välbalanserad. När man producerar öl till en pub får man inte ta i för mycket åt något håll men samtidigt får man inte vara mesig, eftersom man har ett varumärke att hålla. Jag har testat ett antal olika sorter från Bryggverket och jag har ställ dom mot andra bryggerier och jag tycker att deras produkt alltid har varit kompromisslös och att det ständigt sticker ut lite. Att då göra ett öl till en pub där man till viss del ska tilltala massorna kan vara svårt men här har man lyckats. En IPA som håller ihop men inte är menlös. En IPA som fyller munnen men samtidigt inte skrämmer. PIPAn var ett lyckad mix mellan en pub och ett bryggeri som sticker ut.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*