NoliaBeer en liten betraktelse

NoliaBeer

Jag kommer in på Nolia strax efter lunch på fredag. Det är ganska tomt i foajén och när man kommer in i mässhallen är det inte så mycket folk. Ok, det är fredag och folk jobbar så vad har man väntat sig? Det roliga med den här mässan är något som jag har upplevt tidigare här i Umeå. Det är trevligt. Utställarna är trevliga, personalen är trevlig och allt är trevligt. Vad är det för fel på folk egentligen? Ska det inte vara lite kärvt i Norrland?. Snackar vi Öl ska det supas och kräkas i rabatter och det ska knastra när man går eftersom det ligger krossat glas överallt, men inte. Folk gick omkring och hade trevligt. Drack lagom mycket öl och framförallt, blev inte fulla

.dsc_0545

Parallell: Jag som gammal hårdrockare var för något år sen på Hous Of Metal som är ett konsertevent på folketshus mitt i Umeå. En himla massa hårdrockare med nitar och döskallar träffas och har trevligt. Vad är det för fel på Norrlänningarna? Här slogs man inte med kedjor och sparkade varandra till oigenkännlighet utan man hade trevligt.

dsc_0539

 

Åter till NoliaBeer. Ska man säga något om denna mässa är det bara att säga att det är en klar succés. Här samlades det ett stort gäng människor runt ett gemensamt ämne och umgicks. Det fanns platser att mingla runt och dela upplevelser med och det fanns möjlighet att snacka med bryggarna och det var lagom stort. Man hann med att testa någonting från alla. Man hann slänga några ord till alla utställare och man hann med att gå på en provning.dsc_0568

Ok. När vi gick hem efter många timmars ölprovande var vi inte nyktra men vi kan inte klassas som fulla. Vi var glada och nöjda med att ha fått prova så många olika sorter. Vi var nöjda med alla nya små intryck och infallsvinklar om hur man ska prova öl och varför.dsc_0562

Jag har fått indikationer om att NoliaBeer kommer tillbaka under 2017. Det betyder fler tillfällen att sprida kunskaper om öl. Jag menar vi måste övertyga folket om att ”en öl är en öl är en öl” inte stämmer.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*