Midsommaröl ska den vara billig, menlös eller dyr?

Midsommar! Är det värt att lägga massa pengar på en bärs eller ska man köpa det billigaste? Innan jag nu har öppnat den första ölen säger jag: självklart är dyrt och microbryggt alltid bäst.

Då är det dax att ställa den billigaste lagern mot den dyraste tillsammans med den mest sålda. Har jag samma ståndpunkt efter provningen?

Kung

Det här är det billigaste du kan köpa på systemet. Den har inget motstånd när man dricker det. Jag har svårt att hitta ett sammanhang när den här skulle funka. Måltidsdryck? Javisst men den är blek. Den kommer inte att lyfta tillsammans med något. Den är egentligen bara billig.

 

 

Mariestads Export

Jag kan förstå att det här är den mest sålda lagern på Systemet. Den funkar till det mesta. Den är ganska karaktärslös. Det är en bärs.

 

Westerbottens bryggeri

Malgomaj

Du hittar många olika små smaksensationer. De n har en finns beska och du hittar enbär i smaken. Smaken håller sig kvar i gommen en bra stund efter du har svalt. Det är ett fint exemplar av en god lager. Frågan jag ställer mig är om den är tre gånger så god som Kung, och …. ja den är så bra! Med alla fina nyanser och ett brett smakspektra är Malgomaj så mycket bättre till mat, eller bara som sällskapsdryck. I min värld förstår jag inte hur man kan köpa Kung.

 

Ok jag är ölsnobb. När jag dricker en öl ska den leverera mer än vätska och alkohol. Jag vill ha en smakupplevelse och jag är beredd att betala för den. Är man nu inte en entusiast kanske det känns mycket att lägga över 30 kr på en ”bärs”. Jag däremot kan se fram emot att få kasta mig över en välproducerad öl. Är man nu inte det utan vill ha en öl som ska passa till det mesta blir det nog Mariestad.

Jag kan tycka att Mariestad är en ganska tråkig och man kan få så mycket bättre om man lägger några kronor till.

Backens Lager

Nils Oscars  En god lager

Brooklyn Lager

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*