Svens top 5 som blev 8

Alla skriver en massa listor så då är det väl dax att jag också gör det! En lista med en salig blandning från lager till stout.

Brooklyn Lager

Ska jag skriva en lista finns Brooklyn Brewery nästan alltid på listan . Det kan bero på att jag vari i New York och besökt dom. Vi snackar en välbalanserad och maltig smak med inslag av apelsinmarmelad, knäck, örter, aprikos. Den ska serverad när den är  cirka 10°C till smakrik husmanskost.

Corona Extra

Jag fick min första Corona på den lokala puben Lottas krog i Umeå. Den serverades med en lime i halsen. Jag har lärt mig att tydligen använder man lime inte för att tillsätta smak utan för att få bort rost från halsöppningen. Jag tycker att lime passar bra till ljus lager. Den har en brödig smak med inslag av citrus och den ökar med limen. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till kryddstarka rätter eller varför inte vid grillen innan man ska käka.

Fuller’s ESB

ESB är för mig ett riktmärke när det gäller Ale.  Den är fruktig har en nyanserad smak med liten sötma, inslag av torkade aprikoser, knäck, vörtbröd och apelsinskal. Den ska vara ganska kall så vid 8-10°C passar den bra som sällskapsdryck, eller till smakrik husmanskost.

Nils Oscar God Lager

Det här är oxå ett riktmärke. En bra lager. Den är inte mesig och den levererar. Den är malltig, något humlearomatisk smak med inslag av honung, knäck, örter och ljust bröd. Servera den kall. Vid cirka 8°C kommer den passa perfekt till husmanskost.

Oppigårds Everyday

Oppigård är nåt som man egentligen bör ha i kylen jämnt. Everydaty är humlearomatisk  med tydlig beska, den har  inslag av tallbarr, tropisk frukt, grapefrukt och honung. Servera den vid 11-14°C som sällskapsdryck eller till smakrik husmanskos.

Poppels Bryggeri America pale ale

Försat gången jag köpt Poppels gjorde jag det för att dom hade roliga flaskor. Nu vet jag att det är bra öl Humlearomatisk smak med inslag av blodgrapefrukt, aprikos, tallbarr, sirap och örter. Serveras vid 10-12°C till husmanskost eller som sällskapsdryck.

St Peter’s Cream Stout

Jag är svag för stout och den här är fin. Svart som motorolja. Den har en komplex smak liten sötma, inslag av kaffe, lakrits,  mörk choklad och pumpernickel. Serveras vid 10°C som sällskapsdryck eller till smakrik husmanskost. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*