Ölvandring i Umeå

Det var lite stressigt i fredags . Jobba till 17:00,  skynda hem. Käka en macka. Cykla ner på stan för att möta upp med Anders Lindberg för en mycket kort ölvandring. Varför stressa till ett sånt trevligt evenemang? Jo för att allt skulle vara avslutat till 19:00. Man har lagt evenemanget mellan 13-19 en fredag. Ok, det är mitt i semestern och det finns mycket folk i rörelse, men 13-19!? EN FREDAG!! Jag hörde med ena örat också att vissa ställen öppnade inte förrän kl 17:00. Liten miss i planeringen tycker jag.

Nåja vi han med 6 st stationer och det var ju bra. Jag fick en fantastisk Stout på Tapas ( lista nedan på all öl vi hann med). Jag fick mig sourale som jag jobbar på att försöka förstå. Jag fick äntligen prova mer från det nordliga Tjers.

Det var ett trevligt initiativ men tidsspannet var tight.

Upplägget var kul. Man får ett svarsformulär. Man går till ett antal krogar . pubar och bryggerier för att svara på en fråga och sen om man har svarat på minst fem frågor är man med i utlottningen av ett fantastiskt pris. ( jag har inte en aning om vad priset är men det är säkert nåt fantastiskt) Jag gjorde inte vandringen för priset utanför en trevlig samvaro.

Man träffade, pratade öl med folk som man kanske inte skulle snacka med på puben.

JO jag glömde en sak. på de ställen som jag besökte kunde man köpa provsmaker av olika ölsorter för en mindre penning. Det tyckte jag om. Att få flera små glas av olika sorter är kul för då kan man hitta nåt nytt och hitta nya favoriter. Det skulle vara ett kul koncept för jämnan. Det kanske finns redan, jag har faktiskt inte frågat när jag är ute. I mitt tycke ett trevligt koncept.

Sammanfattningsvis var det en trevlig men kort kväll som bör komma arrangeras igen.

 

Listan över öl som vi han testa:

Bryggverket                       41337 Session Pale Ale

Lervig                                 Big Ass Money Stout

Dugges                               FRESH7

Brouwerij Lindemans    Oude goeuze Guvée René

Tjers                                  kå:L SwåRtt

Tjers                                  Lios

Efter vandringen var vi ”tvungen” att ta en bit man och då drack jag.

Mikkeller                         Peter, Palle and Mary

 

Ha en trevlig helg!

Nu tar jag semester två veckor men uppdateringarna kommer som vanligt på fredag kl 12:30

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*