Julen närmar sig och jag har samlat en hel panel som har testat Julöl del 2

Jag satt i bilen i morse och lyssnade på TT-nyheterna på väg till jobbet. En av dagens rubriker är att svenska microbryggerier har ökat under 2017. Det glädjer mig, att det oxå exporteras svenskt öl mer än någonsin glädjer mig det. Sen drar jag lite på smilbanden över att alkoholfritt beräknas kliva om lättölet. Lättöl är en ganska tråkig tillställning tycker jag. Jag har testat en del alkoholfria och jag tycker om dom. De flesta är välproducerade, de har rejäl beska och är trevliga. Jag tittar i kristallkulan och ser att microbryggerierna kommer att öka en del till men jag tror att det kommer att plana ut lite när det gäller antalet bryggerier. Sen ser jag en större ökning på alkoholfria öl.

Här är fortsättningen på julölsprovningen som jag startade förra veckan.

Lagunitas Holiday AleLagunitas Holiday Ale

Här har man ordentligt med citrusfrukter. En välbalanserad beska. Du kan även hitta en del tropisk frukt. En trevlig bekantskap som håller i sig ganska länge, framförallt beskan i eftersmaken. Den ska serveras ganska kall 8-10 grader och kommer nog passa till revbensspjällen.

 

 

 

 

 

 

Liefmans GlühkriekLiefmans Glühkriek

Ska man prova nåt annorlunda ska man prova den här. Den kan serveras både varm och kall. Man kan hitta inslag av körsbär, kanel och apelsin. Du kan även hitta de vanliga julkryddorna i denna dryck och den är riktigt god. Då både varm som kall.

 

 

 

 

 

 

 

              Sigruna Midvinterblot

Den smakar som den låter. Svart. Vi har kaffe, kakao, lakrits och nötter. Det är en trevlig bekantskap så här mitt i vintern. Den ska inte vara så kall när man serverar                  den och den trivs bäst själv framför brasan. Skulle du ha en liten bit chokladtårta liggande skulle Midvinterblot tänka sig att dela på uppmärksamheten.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*