Oppigårds Norn pale ale

Det här är en intressant burk . Burken ger mig en liten nostalgitripp. Jag tror mitten på 80-talet då det kom en läsk som hette Fanta Black Orange. Den här ölen har inget gemensamt med läsken annat än att burken är svart med orange text. Den ser trevlig ut. Ölen som är en pale ale är också en trevlig bekantskap. Den har en ganska tydlig beska som skulle kunna ligga inom IPA gränserna men det här är en pale ale. Den är rundare i smaken och den grapesmak som faktiskt infinner sig är inte skarp och besk utan mer rund och fräsch. Jag blir lite mer lycklig än vanligt när jag kommer över en bra Ale. Den här är inte komplicerad och är rund och fin i smaken. Den här ligger lite i utkanten av aleranget men det stör mig inte alls. Den har rundheten och det finns också en tydlig citruskaraktär. Citrusen tar inte över utan den lyfter bara lite och gör den fyllig. Bra jobbat Oppigård.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*