Mohawk Whitout seasonal Imperial Stout 9.7%

Den har nu legat i min kyl ett tag och jag har tyckt att den har varit lite tung pga alkoholhalten . Såhär på Ananndagen är det dax.

Smaken växlar totalt. Det börjar med att den smakar kork trots att det inte finns någon kork som försluter flaskan. Sen kommer en torr mörk choklad som virvlar runt i munnen. Det finns ingen sötma utan det är som att suga på en 80% chokladkaka, det kan bero på att den är ganska kall just nu . Efter alla dessa toner av chokladen som bara ligger bara kvar och finns som en förnimmelse i gommen.

När denna stout blir lite varmare kommer sötman fram och alla smaker lufts lite. Kaffetoner kommer farm och alla kännetäcken på en god Stout fylls i munnen.

Mohawk har jag följt ett tag och på något vis känner man en god känsla för ölen. Den är livfull och har en experimentlusta. Det kommer upp nya sorter hela tiden och man måste vara med när det händer. Det är ett roligt bryggeri som verkligen levererar en högklassig produkt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*