Vin/Ölkällare

Jag vet inte om det är så att jag har kommit till en ny nivå av ölnörderi eller om det är så att ett tillfälle har uppkommit. Jag har en kyl som innehåller en himla massa öl som egentligen skulle lagras på ett värdigt sätt. Inte i en kyl utan kanske på en bra hylla i en vinkällare. Nej jag har inte en massa sådana öl men jag har samlat på mig lite Fullers Vintage Ale och lite annan Stout och Ale som kanske borde stå på en tempererad hylla. Nu uppkom tillfället. Sara har nördat in sig på vin och behöver mer utrymme. Så vi dedikerade en kvadratmeter i vår matkällare till att vara vin/ölkällare. Den börjar ta form. Vinställ inköpta. Hyllor planerade. Belysning utvald. Nu kommer det till den roliga delen. Inköp av saker att fylla sin källare med. Vin har jag som sagt inte en aning om och det lämnar jag med varm hand till Sara, hoppas att det blir några flaskor vitt så att jag kan ta del av vinet( tål inte rött). Jag ska djupdyka ner i Systembolagets hemsida, pricka av en himla massa ale och stout som kan passa. Nej jag kommer inte att kasta mig över surt och sånt det funkar inte för mig. Jag kanske ska köpa in mig på lite Belgiskt jag får se.

Återkommer med bilder och lista på var jag har införskaffat.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*