Svartberget Berliner Weisse svartvinbär (Jämtsur)

Weissbier är ett veteöl som är lite syrlig. Den här är spetsad med svartvinbär. Den har en färg som är djupröd. Doften är ganska tunn men man känner en tydligt inslag av svartvinbär. Jag har svårt med syrlig öl men jag kan tänka mig att den här ska man ha till våren och sommaren när det är lite varmare. Det skulle nog inte vara dumt att kombinera den här ölen med lite tapas.

Folk runt omkring mig pratar sig varmt om den syrliga smakpolletten i ölvärlden. Jag fattar att denna del som är lätt och frisk tilltalar folk som kanske inte tycker om öl men jag som har en fäbless för den mörka sidan och naturligtvis mustiga ale förstår mig inte riktigt på mig syrlig öl. Jag måste nog gå en kurs dels på syrligt och seden kanske även grotta mer mig i trappisternas underbara värld.

Åter till Svartbergets Jämtsur. Frisk lätt syrlig och en nyans av svartvinbär. Själv står håller den inte men den skulle komplettera plockmat och en sommarsallad.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*