Julöl?

Hur ska en bra julöl vara. Ska den vara lite menlös och lite röd/brun?

Min bryggkompis gjorde en rolig bryggning. Vi har just köpt in ett 60 liters bryggverk så vi kan göra 3 olika varianter via torrhumling på samma grundrecept.

Den första som var ” okryddad” var verkligen en vanlig Red/Brown ale. I den hittade vi kavring, fin sötma, balanserad beska. En helt ok lite mörkare ale.

Sen kom den första kryddningen som var med pomerans och kardemumma och kanel. Den var fyllig kardemumman slog igenom litegrann och blev lite skarp. Den kommer nog att lugna ner sig lite om den får stå på flaska nån vecka. Den sista var helt magisk. Den var kryddad med alla glöggkryddor som man behöver. Den luktar pepparkaka. Det var verkligen en öl med jul överallt. Den skulle även den behöva lugna ner sig lite men oj va magisk den var. Jag ser fram mot julafton då jag kommer att sitta vid julbordet och avnjuta en av de bästa julölerna som jag har hittat.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*