Guinnestest 0.0 3,5 4,2

Jag gjorde en litet blindtest hemma för att se om jag kunde plocka de tre olika sorterna av Guinness som finns. Det har nu kommit en alkoholfri och en mellanöl samt den vanliga.

Jag är lite förvånad att det inte var en så stor skillnad på de olika varianterna, framför allt när det gäller den alkoholfria. Jag har tidigare testat den alkoholfria och tyckte att den verkligen levererade som en god Guinness.

Eftersom alla har en patron i burken så blev skummet ungefär desamma så på det viset kunde man inte se någon skillnad.

Den alkoholfria var lite sötare. Det var nog det enda som gjorde att den stack ut lite. Annars en bra stout. Det känns som om det inte är några kompromisser i den här. Det är verkligen en Guinness och den levererar den smaken som man vill ha trots att den är alkoholfri.

Folkölen märker man också att det inte är en ”riktiga” Guinness. Den är lite blaskig i smaken. Inte mycket men den känns lite platt. Det är absolut inget fel på en folkguinness men man känner att den inte riktigt kommer upp till originalet. Samma sak här. Det är inte en dålig stout, den når inte riktigt ända fram i förhållande till den vanliga.

Den vanliga Guinness är som vanligt inte så stark. 4.2 % om jag inte missminner mig. Den har en god hinkabilitet och det är en trevlig öl att dricka på puben. Det är inte alltid jag tar en Guinness men det känns som hemma när man får den levererad till bordet.

Sammanfattning

Inte så stor skillnad . 0.0 levererar och som alltid är en Guinness en Guinness även om det är en folköl.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*