Dugges Banana Toffee Chocolate imperial stout

Jag kommer in i på en av de lokala pubarna. Min blick glider över de olika tapparna som finns. Jag zoomar in Dugges Banana Toffee Chocolate Imperial Stout och tänker………jag behöver inte någon efterrätt idag. Sen slår det mig att det här kommer att bli den sista ölen som jag dricker ikväll om någonting annat ska smaka någonting överhuvudtaget. Jag får helt enkelt vänta en stund på min Stout.

Det blir en Ale före middagen och en ale till middagen och en porter som sällskap. Tillslut står jag framför bartendern och får en stort fint glas med denna bryggd. Förväntningen är hög och jag tar glaset till bordet och låter mina vänner lukta och smaka men sen är det min tur. Jag har kommit till himmelen. Trots att den är alkoholstark är den inte spritig. Bananen slår inte igenom och blir sliskig  utan jag vet inte hur jag ska beskriva det men kan man fylla själen med välbefinnande har den här drycken gjort det. Det här är nog den bästa stouten som jag har druckit på…….ja överhuvudtaget. Nu skulle man skrivit en massa kraftuttryck som ” satans god” eller ” jävlar det här är det bästa som jag druckit på länge” man det kanske inte passar sig i en liten betraktelse om öl så jag får nog helt enkelt bara skriva. Oj va god den är. Jag vet inte hur utbudet är men den går tyvärr inte att beställa på Systembolaget och det var tydligen en One Off men man kan hoppas att Dugges tar sitt förnuft till fånga och gör mer av denna fantastiska bryggd. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*