Electric Nurce Dark Skull Imperial cocnut stout

Ok förra veckan skrev jag också om en stout, men det är mörkt ute och på nåt vis passar det att dricka lite alkoholstarka och väldigt mörka öl just nu. Den skummar fint och skummet lägger sig som ett litet lock ovanpå den mörka vätskan. Det doftar nästan lite julmust och det finns inte någon typisk och stor framtoning av kokos i doften. Dax att smaka. Det som slår mig är att det inte finns nästan någon nyans av kokos i denna väldigt starka öl trots sitt namn . Däremot kan man helt klart hitta kaffe och lakrits i smaken . Jag var lite orolig att den skulle vara nästan sötsliskig men så är verkligen inte fallet.  Då kan man ta det här med alkoholen. Den ligger på lite drygt 10% och det är inte någonting som man direkt sveper. Det är kanske inte tanken med en Impreial stout. Att sitta och suga på en sån här en längre tid är en fin njutning, Det enda som jag faktiskt är lite förvånad över är att det inte finns någon nyans av kokos. Jag kan förstå att man kanske är lite försiktig när man gör en kokosstout. Det är lätt att den bli nästan outhärdligt söt, men den här är så smaksvag av kokos att man skulle lika gärna hoppat över att kalla det coconut stout. Den är inte dålig snarare tvärt om, men nån kokos hittar jag inte.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*