Mopar Umeå. En ölprovning

Att komma ner i källaren hos Mopar Umeå är som att komma hem. Vi har hållit provning här många gånger. Vi ser det som ett bra ställe att testa nya saker och se hur våra upplägg när det gäller ölprovningar funkar. Man får alltid svar på tal och man får höra om det man kommer med är bra eller dåligt. Målet är alltid att få nån att släppa sin vaneöl och kanske hitta nåt nytt.

Ikväll var det som en bra klassåterträff. Det var länge sen dom träffades allihop på klubben och jag fick vara en anledning till att träffas. Ett privilegium!  

Alla har olika smaker och ”drugg off choise”. Ikväll provades  en massa olika sorter på en gång. (se lista nedan).  Tanken var att locka någon till att hitta något nytt och kanske visa på att det finns en bredd av öl. Allt är inte vara en ljus lager utan man kan hitta andra smaksensationer. 

Jag är en ölnörd och jag snackar gärna om öl men målet är alltid att locka folk till att hitta nya favoriter och att få folk att testa nåt nytt. Gänget på Mopar Umeå provar gladeligen allt som vi presenterar och man får direkt höra om det kommer i god jord eller om det är nåt som man aldrig kommer att dricka igen. Under de här åren som vi har varit och testat öl med Mopargänget har vi lockat dom att bli lite nyfiknare och att öl kan smaka olika.

Sammanfattningsvis måste jag säga att det helt enkelt har varit en lyckad kväll. Jag tror att allt är urdrucket av det jag hade plockat fram. Nu ropas det så det är dax att kasta sig över mer öl.

  • Stone White Ghost                             Berliner Weisse
  • Samuel Adams  Winter Lager         Lager
  • Killkenny                                             Red Ale
  • Sierra Nevada Pale Ale                     Pale Ale
  • Brew Dog Punk Ipa                            Ipa
  • Guinnes                                                Stout
  • Bryggverket Kaakao Kaakao           Stout

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*