Odd Island Brewing Västkust Pilsner

Ge mig en pilsner! En kall en ! 

Det har man aldrig hört. Av någon anledning kallar man öl för pilsner. För oss ölnördar någonting som man sååå gärna vill kliva fram och säga att pilsner är……… men sen orkar man inte. Ok för er som nu inte vet och så tar vi en kortis. Pilsner är en lageröl som har sitt ursprung från Pilzen som ligger i Tjeckien. Sen har den här ölsorten spridit sig runt i Tjeckien och Tyskland. Numera bryggs den över hela världen. Det är inte som 
Champagne  som måste produceras i en viss region för att få kalla sig
Champagne. Pilsner är alltså en ölsort av lagertyp. Fan va det lät fisförnämt. Vi tar det en gång till. Pilsner: Lageröl som härstammar från Pilzen. Bryggs över hela världen och ska vara krispig och ha en tydlig beska. En riktigt bra matöl.

Ops en liten urspårning. Den här västkustpilsner från Odd Island Brewing är trevlig. Den är lättdrucken men inte blaskig. Jag blir lite lycklig när jag dricker den här . Den fyller sin funktion som pilsner. Den är inte mesig och den har en fin karaktär. På nått vis blir jag glad av denna goda pilsner. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*