Besök hos Westerbottens Bryggeri

Det är -5 grader och solen skiner. Umeå och Västerbotten visar sig i sin bästa skrud. Jag sitter i bilen en liten bit norrut från Umeå. Sävar är min destination och jag är på väg till Westerbottens bryggeri på ett litet kort studiebesök. Mitt ute i det lilla industriområdet som finns i Sävar ligger en lagom stor fastighet där Westerbottens Bryggerier har sin hemvist. Det är precis som många andra bryggerier jag besökt en ganska anonym byggnad. Det finns skyltar utanför men i övrigt finns det inget som avslöjar att det är ett bryggeri just här. Jag hade nästan förväntat mig en doft av humle och malt som skulle slå mot mig men så är inte fallet.IMG_2717

Nåja åter till Sävar. När jag kom in så står ett antal stora tankar och det är ganska tyst. En kompressor står och brummar lite hemtrevligt i ett hörn men i övrigt är det förvånansvärt tyst. Jag pratar öl med Kent som är bryggmästare och han berättar att allt som bryggs går åt och dom har ökat produktionen lite från förra året. Här vill man inte ta sig vatten över huvet utan man ökar produktionen i ett lagom tempo. Förfrågningar kommer in hela tiden säger Kent men man måste jobba på att ha en bra produkt med hög kvalité som man kan leverera i stället för att göra kunden missnöjd och inte leverera i tid.  Modiga män som jobbar på att ständigt leverera bra öl till folket.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*