Studiebesök på U&ME

U&ME

En gråmulen söndag när ett snöblask har sänkt sig över Umeå så kan man roa sig på många olika sätt. Jag roar mig med att göra ett studiebesök på U&ME. Kliver in på en innergård och en barndomsdoft kittlar min näsa. Det kokas för fullt just nu i gårdshuset i centrala Umeå. Och när jag kliver in genom dörren så omfamnas man av en varm fuktighet med ett stort inslag av humle och malt. Produktionen är i full gång. Det är kul att komma in i ett byggeri och känna sig välkommen och framförallt få en pratstund med likasinnade. Att sitta och prata humle, jäst och ölproduktion samtidigt som man provar en av de  experimentöl som görs i små satser gör ingenting.

U&ME har sitta lokaler i centrala Umeå och jag tycker att dom är perfekta för ändamålet. Man får in kokkärl och jästankar i olika storlekar samtidigt som man får in två långbord för provningar. Lokalerna är jättetrevliga och det hålls provningar där, som jag förstod det med jämna mellanrum. I de inre rummen finns kyl och lager för malt och annat som behövs för att få detta bryggeri rullande. Vi pratade lite om systembolaget som jag tycker är helt fantastisk trots att regelverket är lite fyrkantiga. Det som jag tycker är bra är att  allt som finns att köpa på systemet håller en hög kvalité och U&ME jobbar ständigt på att se till att hyllorna inte är tomma just på systemet.

IMG_2737

Det är beundransvärt att hålla Umeå med omnejd med högkvalitativt öl. Ett ständigt problem med att vara ett litet bryggeri är som jag har förstått att man är lite lokalpatriot vilket gör att efterfrågan är stor man kanske inte alltid hinner med att göra allt man vill för att kapaciteten är lite för låg. Men det måste nog vara ett ganska angenämt problem. Att göra en bra produkt som många vill ha. Nu är det dags att ta på sig storjackan och promenera hem i slasket. En gråmulen dag som kanske för många har varit just en lång och gråmulen dag har för min del varit trivsam och rolig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*