U&ME 2014

IMG_2759

2014

U&ME har gjort en specialöl när Umeå var kulturhuvudstad. Här har man blandat i lite Norrland i flaska. Inte nog med tre sorters kornmalt, vetemalt, engelsk och amerikansk humle och jäst har man kastat i lite pors och enbär. När jag spelade in video fanns det en massa blommor och pors i doften men nu när den har fått stå lite så finns det en trivsam doft av glassen Iglo. Smaken är blommig och det är ganska självklart med tanke på porsen. När jag spelade in videon så vara dofterna och smakerna ganska tama och det kan bero på att ölen var kylskåpskall. Nu har den fått stå framme några minuter och fått upp temperaturen lite och nu blommar det här ölet ut verkligen. Porsen tar större plats, enbären bryter igenom blommigheten och visar sig i sin bästa dager. Om du köper den här så låt den stå framme en liten stund innan du dricker den för då får du en stor smakupplevelse.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*