U&ME Twin

IMG_2758

U&ME

Twin

 

Denna Ipa är  inte som man kan tro en dubbel Ipa bara för att den heter Twin utan namnet är tillägnat tvillingparet Amanda och Erik . Den bygger på  den vanliga UPA (Umeå Pale Ale ) men har lagt till lite extra malt och amerikans humle. Det har ett fint skum som ligger kvar och är tät. Det finns några större bubblor som jag brukar kalla diskmedelsbubblor på toppen. Färgen är ganska ljus och när du stoppar näsan i glaset så kommer en blommighet och en beska rakt in i näsan. Smaken är ganska söt men inte sliskig. När sötman har försvunnit kommer en beska som håller i sig en liten stund. Nu när jag skriver det här så känner jag också att när beskan har tagit slut och man tror att öl upplevelsen är slut så kommer en trivsam beska tillbaka längst bak i munnen som binder ihop hela upplevelsen. Det är ett ganska kompetent öl på 6,6 %  men ölet har så mycket smak att den orkar med dessa procent. Som sammanfattning så tycker jag att det smaken är som en liten trestegsraket. Först smyger sig blommorna på en och sen kommer en beska i två omgångar. Kul att U&ME har lyckats få smaken att hålla i sig länge och att den även när den blir lite varmare inte blir sötsliskig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*