Poppels American Pale Ale

IMG_2768

 

Den hör ölen lovar på etiketten att det ska finnas citrus och humle och man kan inte anmäla Poppels för falsk marknadsföring. En tydlig citrusdoft sammanflätad av humle snirklar sig in i näsan när man doftar på detta öl. Ett ganska ljust öl men inte jätteljust. Skummet kan man inte klaga på, ett tydligt aleskum som håller i sig ganska länge i glaset. När man tar ölen i munnen kommer en fin blandning av beska och citrus som verkligen har gift sig väl. Ingenting är i överkant utan det är så att balansen mellan de två smaksensationerna är perfekt. På etiketten stå det att den kan passa till fisk, sallad eller bara att dricka i glada vänners lag och här har man verkligen rätt. Citrusen och humlen kommer att lyfta en fiskbit till en bra combo och jag nu som inte äter någonting tycker verkligen att den gör sig bra alldeles ensam. Poppels är ett ganska stort bryggeri som har distribution i hela Sverige och om man nu knatar i på Systembolaget och tycker om öl är det i min mening att denna American Pale Ale bör tas med hem.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*