Poppels India Pale Ale

Poppels india Pale Ale

 

När den här ölen är kall känner jag en liten nyans av surströmming. Räds inte trots att jag är Norrlänning så tycker jag inte om surströmming men doften i det här ölet är faktiskt trivsam. Du har en syra i doften samtidigt som humlen får ta plats. Skummet är klanderfritt och när man nu tar ölet i munnen inleds det med en sötma, det kan bero på de 6,5% som ölet har.IMG_2767

Sen kommer en fin blandning av humle och lite citrus, inte så påtaglig att man kan säga att det är en tydlig citruston men den finns där. Poppel är en ganska ny bekantskap och jag måste säga att det jag har testa verkligen är någonting välproducerat utan att vara slätstruken. Tydlig beska utan att vara kvävande och en smak och en blommighet som håller i sig och ligger kvar länge vilket gör att man inte behöver fylla på ideligen och det gör ett perfekt socialöl.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*