Coppersmith’s Bière Blanche

DSC_4902

Det här är ett veteöl från Coppersmith Brewery i Västerås.

Det här veteölet med stora bubblor som ligger kvar. Färgen på det här ölet är lite limesaft och när man stoppar näsan i glaset så finns tyvärr inte så mycket doft. Det finns en liten nyans av tuggumit Jenka men det saknas den lime, koriander och ingefära. Det finns en liten nyans men inte så påtaglig. När man tar ölet i munnen så kommer inte så mycket. Jag trodde att syran och limen och koriandern skulle slå emot mig och fylla min munhåla men så är inte fallet. Jag är inte någon kännare av veteölet men jag trodde att det skulle vara mer frukt och syra och de övriga karaktärerna som finns i ett veteöl. Vi i Sverige är inte så vana vid veteöl och det kan vara både en trevlig ny bekantskap eller så tycker man inte alls om den. Jag tycker att den kan vara mycket trevlig tillsammans med lime en varm sommardag men jag tyvärr är den här lite tunn.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*