Dugges Easter Porter

Dugges Easter Porter

DSC_4949

 

Aha! Jag var tvungen och gräva lite i internets underbara värld för att kolla lite om skillnaden mellan Porter och Stout och skillnaden ligger hos bryggaren. Bryggaren bestämmer själv när det är en porter eller en stout. Jag vet inte riktigt vilka smaksensationer som ska finnas när det gäller Påsköl men det dyker upp öl med kycklingar och ägg på och så kallar man det för Påsköl. Det är helt ok om det är så att man gör ett bra öl. Dugges Easter Porter är en öl som inte slår en i ansiktet när man stoppar näsan i glaset. Smaken däremot har en tydlig karaktär av bränt kaffe och en aning choklad. Inte allt oäven. Nu har jag hällt den här i rumstemperatur och då brukar mörkt öl bli större i smaken. Den här är ganska stor, inte så stor som jag trodde men helt ok. Jag tror att den här ska man ta efter maten inte tillsammans med sill och potatis. Den kan vara lite för stor i smaken, men efter maten passar den kanon.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*