Midnight Oil Ghost Brewing/West Coast Bryggeri

Midnight Oil Ghost Brewing/West Coast Bryggeri

Här kommer en stout som är svart som synden. Det står på systembolagets hemsida att den passar till mörkt kött och sällskap. Håller med helt och hållet. Den här stouten är precis som namnet . Midnight Oil. Den är trögflytande, och den känns nästan kärig när man häller upp den. Doften är maltig och en himla massa kaffe, rostade nötter och mörk choklad.

dsc_0344

Smaklökarna får verkligen en käftsmäll när man tar denna dryck i munnen. Här kommer stora kaskader av allt möjligt rostat. Den är trivsam och längst bak på tungan kan man även få lite pirrningar. Jag vet varför man får dessa upplevelser. Den är ganska stark. Eller den är jättestark för att var en öl. Dryga 12 % gör att smaken blir komplex. Den blir inte spritig utan den får egentligen bara en sötma som lyfter denna stout. Man ska nog vara lite vaksam när man dricker den här. Stark. Smakrik. Och sa jag stark. Risken är att man kan bli riktigt berusad om man tar för många av den här och då har man på något vis missat denna ädla drycks syfte. Drick den i små klunkar i lugn och ro. Där gör den som bäst.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*