Svenska Öl lämnar sin bar och åker ut på stadens gater och torg.

Det är tisdag och snön har precis börjat falla. Det är som ett mjäll inte mer men det känns lite om öronen. Kallt alltså. Jag får ett samtal av Anders Lindberg som säger att det är dax att jobba lite en tisdag. Sigtuna är i stan och hänger på Rådhuskällaren som är en skönt ölhak mitt i centrum.dsc_0714

Det är klart att jag borde veta bättre och inte hälla i mig en Choco Chilli Porter det första jag gör men jag ville verkligen ha den. Choklad slår igenom på ett trevligt sätt och det är meningen. Sen  känns det som att den är alkoholstark och det grövsta. Nej det är inte alkoholen som slår igenom utan det är chilin som öppnar upp  bihålor och annat. Det känns faktiskt som att den har en ohämmad alkoholstyrka men det är chilin.

Sen blev det mer från Sigtuna och här snackar vi om ett fint hantverk. De sorter som jag testade var välbalanserade och smakrika. Det gör inget att de två grabbarna från Sigtuna var trevliga, att det sen var roligt att få möjligheter att snacka med folk som är likasinnade gör ingenting. Per Lundmark från Skellefteåbryggeriet dök förbi i källaren. Det är lite kul att lyssna på folk som faktiskt gör öl, framför allt när dom snackar med varann. Hela diskustionen hamna på en annan nivå, och i det här läget är det bara at vika in landningsstället och lyssna och njut.dsc_0723
dsc_0715

Trots att det var en kall och snöig cykeltur hem var jag varm i skälen efter denna kväll. Rådhuskällaren är värt ett besök. Kunnig personal och fantastiks miljö.dsc_0718

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*