Pite Pale Ale

Pite Pale Ale

dsc_0815

Färgmässigt måste jag dra parallelen till Falcon Bayers. Jag tror inte att det är så långt i färgskalan men sen är det slut på likheterna. Den här är som nästan alla Ale, de är fina matöl. Den är inte så besk. Den är inte så blommig och så grapeinspirerad som man kan känna i många ale och ipa utan den här är bara stor och kraftfull i smaken. Ingenting tar över ingenting bryter av och ingenting saknas.

Jag vet inte hur jag skulle förbättra den här ölen. Man kan tro att det här är en mesig öl men tvärtom. Här levererar Piteå Bryggeri en perfekt Pale Ale som ska drickas till en god maträtt serverad på en bra Pub.

Jag borde inte sitta här och sukta efter mat, eftersom jag för några timmar sedan kom hem från en buffémiddag och är egentligen fortfarande mätt men oj va gott det skulle vara med en stor tallrik med strips, lite salt, vinäger och någon god dipp och Piteå Pale Ale.

Jag får nog ta mig en macka innan jag går och lägger mig, man kan ju inte lägga sig hungrig.

dsc_0814

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*