Dan Före Dan

Här kommer en liten betraktelse över hur man kan göra en tankevurpa. Som en del vet så skriver jag till Totalt Umeå som är en gratistidning Jag är inte någon Charles Ingvar Jönsson och jag har inte planerat allt in i minsta detalj . Jag tänker och planerar men ibland blir det totalmiss i tänkte. Eller som en av mina stora idoler Puh skulle säga. Du har lite otur när du tänker. Den här gången var det inte så stor miss och med lite hjälp av en god vän Anders så blev det hur bra som helst.

Jag tänkte att efter julölstest kan man kasta sig över något som kan passa till vintern. Mörk öl är det som jag förknippar med mörka vinterkvällar. Jag knatar in på Systemet och köper tre flaskor fint mörkt öl. Nöjd i hågen och en kasse bärs i handen kliver jag ut från Systemet och då kommer jag på att……. vänta Totalt Umeå kommer ut i slutet av december och det blir…….lagom till nyår. JÄVLAR. Total miss. Jag ska ju skriva om vad man ska dricka till nyår.

Jag snackar med Världens Bästa Anders och han kommer inte med ett förslag utan har kommer med en hel meny med öl och allt. Det blev så lätt efter det. 400 tecken / öl och en liten inledning och sen var det klart.

Här kommer det den öl som man ska dricka till  Nyår. Tack Anders och håll till godo.

 

Erdinger Weisbier Kristall nr 1505

dsc_0069

Till nyårsafton kan det kännas på sin plats att ha lite skaldjur som förrätt och då passar en Weisbier mycket bra. Den är lätt i smaken med en inte så framträdande beska. Man kan hitta liten sötma och en liten fruktighet. En förrätt med skaldjur kommer att gifta sig utomordentligt. Våga prova en Weisbier till förrätten till nyår.

Betyg 4

 

Fullers London Pride nr 1642

dsc_0070

Huvudrätten till nyårsmiddagen brukar bestå av en finare bit kött och då tycker jag att en ale är på sin plats. London Pride är fyllig och fruktig och inte så besk. Den här alen är som en kameleont. Den kommer att lyfta maträtten som den serveras till samtidigt som den utan några som helst problem kan stå för sig själv i ett glas under minglet efter middagen.

Betyg 4

 

Omnipollo Leon nr 1693

dsc_0068

Vem har sagt att man måste ha skumpa till tolvslaget? Jag har tittat på ett alternativ i rolig flaska. Den här alen är som en hel fruktkorg med apelsin, passionsfrukt, aprikos och man hittar även nyanser av honung. Man fyller munnen med en massa godsaker som håller sig kvar länge. Om man nu inte är bunden till traditionen att det ska vara skumpa tycker jag att det här är ett fantastiskt alternativ som är riktigt prisvärt.

Betyg 4

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*