Bryggeriet Stenhammaren Mor Calla Harvest Ale

Det här är en Ale som har en gyllenbrun färg. Det finns lite hö i doften och det kanske det ska vara med tanke på namnet. Smaken är rund och lite söt. Jag får ett litet inslag av äpplen som har skalats och legat framme en stund och blivit lite brun. Jag hittar även en ton av äppelkärnor . Lite besk med smak av äpple. Det är inte en oäven smak måste jag säga utan det är en fin balans mellan sötman och set lite syrliga och samtidigt finns det en liten bränd eftersmak om man låter bli att ta en munfull till.

Jag har alltid varit svag för överjäst öl. Jag vet inte vad det beror på men den är oftast mjukare i smaken och kan hålla beska bättre. Den här är just en sån ale. Full av nyanser om man tillåter sig att söka bland smaklökarna.

Men Sven blir du inte besviken nån gång?

Jovisst blir jag det men det är långt mellan gångerna och de små bryggarna har inte ”råd” att släppa en dålig öl vilket gör att man är ganska säker på att få en fin öl om man plockar nåt som är gjort i liten skala.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*