Amerikanskt öl på Svenska Öl

Amerikanskt öl har ett rykte om att vara ungefär som att älska i en kanot. Kan det vara så att man hittar någonting som är mer än ett bordsvatten med maltkaraktär eller är det så att den amerikanska lagern är vattnig och lättdrucken? Jag tar en för laget och kollar upp detta.

Budweiser

Det är inte mycket av doft när man häller upp den i ett glas. Smaken är mild och kort. Jag kan förstå att Bud säljs mycket. Det finns inget motstånd i denna lager. Men reklamen är fantastisk. Man måste ha en kall bud på sommaren, men sen när man häller upp den är den ganska menlös.

 

Pabs Blue Ribbon

Nu får man ta i ordenlitgt för att hitta någon smak överhuvudtaget. Den doftar inget. Den skummar dåligt. Den smakar ingenting. Jag menar DEN SMAKAR INGENTING! Det bästa som man kan säga om den här ölen är att den har skruvkort. Är det, det bästa är det inte mycket.

 

Brooklyn Lager

Här kommer ytterligare en öl som inte doftar så mycket men sen när man tar den i munnen händer det saker. Smaken är stor. Det finns en klar och trivsam beska och smaken håller i sig länge. Den är välbalanserad och trivsam. Det här är en lager som jag kommer att återkomma till eftersom den levererar vid varje klunk.

 

Slutsats: Den amerikanska lagern kan leverera men tyvärr är det så att en av tre befäster tesen. Amerikaner gillar kanoter.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*